Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krémy

Nejoblíbenější příchutě:

vanilka, čokoláda, banán, jahoda, malina, višeň, borůvka, broskve, hrušky, mandarinky, pomeranč, ananas, pistácie, lískový ořech, karamel, cappuccino, vaječný koňak

Všechny krémy připravuji z kvalitních surovin, používám živočišnou šlehačku a máslo. 

 

A jeden recept pro ty, co chtějí vyzkoušet pečení doma na vlastní kůži. Krém z mascarpone s ovocem.

Na dort o průměru 23 cm potřebujete:

250 g mascarpone (doporučuji z Lidlu, skvělá konzistence i chuť)

500 ml šlehačky (alespoň 33%)

2 ks vanilkového cukru

cukr moučka dle chuti

želatinový ztužovač za studena

 

Ušleháme dohromady mascarpone se šlehačkou, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem do krémové konzistence. Přidáme želatinový ztužovač za studena (v maloobchodě pod značkou Dr. Oetker, v cukrářských e-shopech Zeesan neutral) a dobře promícháme. Prokrojený korpus plníme krémem a prokládáme čerstvým nebo mraženým ovocem. Vynikající je s malinami nebo jahodami.